Binchotan 備長炭


Al sinds de 17e eeuw wordt Binchotan gebruikt als waterzuiveraar. Deze houtskool werd ontdekt door ambachtslieden uit het Kishu-gebied in Japan. De grondstof is eiken, in het bijzonder de ubame eik. Binchotan heeft een ongelofelijk poreus oppervlakte met kleine holtes die in vele richtingen lopen. Deze houtskool staat dan ook bekend als 'actieve koolstof'. Verontreinigde stoffen worden aangetrokken naar het oppervlakte van de koolstof waar ze worden vastgehouden. Binchotan vermindert chloor, balanceert de Ph waarden en minimaliseert het water. De Binchotan die wij als The Food Enthusiast importeren komt rechtstreeks uit het Kishu-gebied in Japan. Daar wordt de houtskool duurzaam gewonnen op de Kii schiereilanden door alleen de volgroeide eik te snoeien waardoor de bomen niet gekapt hoeven te worden. 

 

Niet alleen het verhaal van de Binchotan over de passie is indrukwekkend en inspirerend, maar de smaak en de geur van het water is in vergelijking met normaal kraanwater bijzonder. De eventuele stoffen die in het water zitten zijn opgenomen door de de actieve koolstof. Hierdoor is de smaak van het water zacht en neutraal.

 

Het gebruik van Binchotan is simpel. Je kookt de actieve houtskool 10 minuten in water om hem te activeren. Dit herhaal je elke 2 weken om de bacteriën te verwijderen. Na het koken leg je de Binchotan in het water. Nadat de Binchotan 1 uur in het water heeft gelegen is de kwaliteit verbeterd, na 8 uur is de waterkwaliteit optimaal. Na 6 maanden kan de Binchotan niet meer gebruikt worden als waterfilter, wel voor bijvoorbeeld voeding in de bodem voor planten of als kolen op de barbecue.

Binchotan備長炭

Originele Binchotan waterzuiveraar uit het Kishu-gebied in Japan.

Gemaakt van duurzaam ubame eik.

Product is exclusief karaf.

€ 19,95

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Klik hier voor algemene voorwaarden van dit product